Winch húzógép

Winch

Ez az a gép amivel bárhol tudsz csúszni ………………

A döntés a kezedben van, ha a kék kapszulát veszed be, mehetsz vissza csúszni a kábel pályákra vagy egy motorcsónak mögé, mintha csak ott lehetne. Ha a pirosat, akkor megmutatom neked a várost úgy, ahogy eddig még nem láttad. Másképp fogod nézni a tudósításokat az árvizekről, mást gondolsz majd, ha egy szökőkutat látsz és a strandolásról is átalakulnak a fogalmaid. Tehát te döntesz, maradsz a kijárt ösvényen vagy követed a fehér nyulat. De ha rosszul döntesz ez lesz az utolsó húzásod...

A Winch története...

Azt, hogy mikor is fogant meg az első ötlet valakinek az agyában, az valószínűleg a wakeboardozással egyidős, de a biztos, hogy az elmúlt 2 két évben kapott erőre és fejlődött ki rekord gyorsasággal. Az oka talán az lehet, hogy eddig mindenki le volt foglalva a wakeboardsport iszonyatos fejlődésével és futott valamelyik pályára egy új trükköt tanulni.
De egyre többen voltak, akik nyitott szemmel jártak és láttak pár jól megcsúszható tereptárgyat és képzeltek apró tavakra, folyókra trükköket, ugrásokat. Ezek a gondolatok egy napon túlcsordultak a képzelgés határán és a legegyszerűbb erőelvet, a húzást egy kis dobozba zárva, kivitték a kiszemelt helyszínekre. Ettől kezdve az őrületnek csak a kreativitás és a vállalás szabott határt.
Minden valószínűséggel a benzin magas árától szenvedő európai deszkások kreálták az első kiforrott gépeket, de mint tudjuk az amerikaiak, eszik a baromságokat és neki is ugrottak azonnal a sorozatgyártásnak. A snowboardos urban slide támadások mintájára több strand szenvedett el gerillatámadást az elmúlt 2 évben világszerte, meg persze szökőkutak, kerti tavak csatornák.

A winch műszaki világa:

Van sokféle kivitel. Sok olyan szükség találmány van, aminek kialakítása a garázs alkatrész készletétől függött. Amitől még lehet jó, de a kulcsfogalom a nyomaték. Alapfordulaton vagy legalábbis kis pörgetési idő alatt kell húznia igen nagy ellenállást. A bűvös sebesség a 23-25km/h. Ezzel már lehet siklani, mondjuk fel egy sliderre. A winchek többsége nem képes a vízből indulást előidézni ezért a rácsúszás a gyakoribb.
A motorok többnyire kismunkagépek 2-300cm3-es minimum 7 lóerős négyütemű motorjai. A kötélzete 4-6 mm átmérőjű nagyteherbírású (min.500kg) nyúlásmentes a vitorlázásból ismert darab. A komolyabb készülékek automata kuplunggal, mint egy robogó hajtják meg a dobot, amin 50-től 2-300méter kötél is lehet. Létezik mechanikus kuplungos, az autóéhoz hasonló rendszerű masina is, ami agresszívabb indulást bír, de a kezelése kicsit nehezebb.

előtt még valaki azt hinné, hogy ez a szerkezet csak wakeboard-ozáshoz, wakeskate-zéshez használható az téved. A felhasználásának csak a kreativitás szab határt. Snowboardos slideolásokhoz, ugratásokhoz pont akkora élményt nyújt, mint a wakeboardos vízen siklásokhoz.
Az általunk kifejlesztett gép az amerikai és az európai egyedi és sorozat típusok előnyeit egyesítve készült. Több szárazföldi nyomatékteszten és több medencés próbán esett át. A tapasztalatok alapján elmondható ez a winch teljes mértékben alkalmas a vízen siklásra. A beugrásos és a rácsúszásos start a legcélravezetőbb, de wakeboard-al egy kis gyakorlás után az ülőstart is kivitelezhető.

A Gaboard winch műszaki adatai:
• 4 ütemű benzinmotor
• Hengerűrtartalom: 270 cm3
• Teljesítmény: 10,5 Lóerő
• Max. Sebessége: 32-35 km/h
• Kötélhossz.: 100 m
• Gépsúly: 62 kg
Kezelő rendszere:
• Kétirányú toló kar: előre fék/hátra gázadás
• Áramtalanító vészleoldó kapcsoló

Szervezés:

Vállaljuk rendezvények szervezését! Bemutatókat vállalunk strandokon, tavakon, aquaparkokban és minden olyan helyen, ahol minimum 20méteres vízfelület van legalább 50cm mélységgel. Versenyek, rendezését roadshow-k látványfokozását vállaljuk akár telepített alacsonyköltségű mesterséges vízfelületek kialakításával is. Akár kis létszámú csapattal (3-4 fő), vagy verseny jelleggel, 10-20 indulóval. Télen és nyáron, szabadtéren és fedett helyen, snowboard-al, wakeboard-al és wakeskate-el is.

Forrás www.winch.hu

CsatolmányMéret
gaborwinch.jpg161.37 KB

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Véletlenszerű kép

img_9435_resize.jpg

Szavazás

Friss hozzászólások